ATIBOX - om øre- og halekupering

orekupering I oktpber 2012 hadde ATIBOX sitt årlige møte - denne gang i Italia. På møtet var det kommet inn to forslag - det ene omhandlet øre- og halekupering.  Det enstemmige vedtaket fra møtet, innebærer at øre- og/eller halekuperte hunder som er født etter 1/1-2013, ikke kan delta på noe ATIBOX arrangement. Dette vil bla. omfatte den årlige Atibox-utstillingen som hvert år har mer enn 800 påmeldte boxere.

I Norge ble ørekupering forbudt i 1954, mens halekupering var tillatt fram til 1. juni 1988. I dag er det også forbudt å stille ut hunder med slik kupering, men det er fortsatt tillatt å importere kuperte hunder fra land der kupering fortsatt er tillatt.

Ørekupering er nå forbudt i de fleste europeiske land (unntak er Ungarn og deler av Spania) - halekupering er i tillegg tillatt i Portugal (men ørekupering er forbudt der).  Reglene for om øre- og halekuperte hunder som er importert fra land hvor denne praksisen er tillatt, varierer.  For oversikt over det enkelte land, se denne listen.